Онлайн магазин за гуми на леки, лекотоварни, 4х4 и товарни автомобили.

Continental

Нашият стремеж е нищо по-малко от съвършенство.
 
От основаването си през 1871, Continental работи върху една цел: налагане на безопасността по пътищата, без компромиси с комфорта и удоволствието от шофирането. От първата в света гума с шарка на протектора до визионерската eContact и нашите иновации в областта на автомобилната безопасност - в продължение на повече от 140 години, ние постоянно усъвършенстваме нашите умения в мобилността, транспорта и обработката. Докато вие четете този текст, повече от 240.000 високо квалифицирани служители в  61 страни работят за постигането на тази цел.
 

 
 
Вижте защо Continental е правилният избор за вашия автомобил
 
Перфектна ефективност при спиране

Continental е наясно с улиците по света – както и с това как да спира на тях. Всеки ден ние влагаме цялата си страст и опит при разработката на нашите иновации. Използвайки само най-качествени материали, ние формираме стандарти с всеки наш нов продукт. 



Как? Като прилагаме познанието от нашите иновации при всеки нов проект: нашите високоефективни гуми ни дават задълбочени познания за това как да направим шофирането в нашето ежедневие по-безопасно. Технологиите, използвани при Conti.eContactTM ще помогнат на стандартните автомобили да бъдат по-ефективни за в бъдеще.

Принципът на ContiSealTM си проправя път от чертожната дъска към пътя. Това са само няколко примера за това защо Continental са едни от най-добрите в спирането. 


И причината е само една: ние никога не преставаме да изследваме.

 
​Германски инженеринг

Наученото от миналото се простира към бъдещето.

Немското инженерство и точност са легендарни. Като изобретатели на първата в света гума с шарка на протектора, Continental се стреми с всеки нов продукт да доказва своя изобретателски дух. Центърът на нашия инженерен опит може да бъде открит в Хановер, Германия. 



Изследователската база, с огромното си изпитателно трасе, известно като  Contidrom, свързва опита на над 1000 усърдно работещи учени, инженери и проектанти в Европа и САЩ. И всеки нов тест следва една проста цел: по-безопасно шофиране. И всичко това, разбира се, в съответствие с най-високите немски стандарти, в продължение на над 140 години и за напред.


 
​Тествани за вашата безопасност

Задаване на стандарти при стандартите.

Преди да влезе в производство, всяка иновация на Continental преминава през интензивни изпитвания. Вече утвърдените и всички нови методи за тестване гарантират пригодността за ежедневна употреба.  Continental използва и разработва все по-напреднали технологии за тестване и измерване, за да предостави завършени и оптимизирани продукти.

Ние тестваме за вашата безопасност – по целия свят

През цялата година ние отново и отново демонстрираме липсата на граници при нашите тестове на гуми на нашите изпитателни трасета в САЩ, Нова Зеландия, Швеция, Испания и не на последно място на нашето вътрешно трасе Contidrom, което е търсено и като референтна писта от независими експерти. 

Следователно всяка една от нашите зимни и летни гуми по целия свят е тествана при всякакви атмосферни и пътни условия. Няма нужда да спомен
аваме, че всичко това става при използване на най-съвременни тестови методи и измервателни технологии.



140 000 гуми се тестват всяка година на общо 200 милиона километра. Международен екип от професионални тестови пилоти извършва над 67 000 теста и изминава разстояние колкото 500 пъти обиколката на света, преди дадена иновация да бъде одобрена. По този начин Continental гарантира предоставянето единствено на най-сигурните, най-комфортни и най-надеждни решения за мобилност.

Първата напълно автоматизирана система за тестване на гуми от Continental.



24 часа на ден 365 дни в годината, с Автоматизирания вътрешен спирачен анализатор AIBA, Continental извежда тестването на гуми на ново ниво. По време на напълно автоматизирания процес в халето на Contidrom, безпилотен тестов автомобил ускорява до скорост от 120 km/h и след това спира върху взаимозаменяеми, хидравлично управляеми пътни настилки със стандартни накладки.  Тестовете могат да бъдат провеждани целогодишно, на мокри и сухи настилки и на отделно заледено платно. Докато тестовете се провеждат независимо от атмосферните условия, Continental е в състояние да предложи най-точната в света процедура за спирачни тестове и да подобри възпроизвеждането на реални условия със 70%. Така може да се отпуснете, уверени, че вашите гуми ще демонстрират отлична спирачна ефективност, без оглед на атмосферните условия, в които шофирате.


 
​Автомобилни експерти

Устремени напред и нагоре.
 
От1995 Continental вече са разработили основните ключови технологии за по-безопасно и по-комфортно шофиране. Сега от нас зависи да оформим бъдещия облик на автомобила.


Групата Continental Automotive Group  е един от водещите доставчици за автомобилната индустрия с над 87,000 служители и над 170 производствени локации. Всички те работят в уникална синхрон, от гуми до съвременни системи за безопасност с една основна визия: да направляват придвижването по-безопасно, устойчиво и взаимосвързано. Тъй като автомобилите стават все по-интелигентни, нашите три подразделения "Шаста и безопасност", "Системи за задвижване" и "Интериор" работят в тясно сътрудничество за постигане на едно по-добро шофиране. От активната и пасивна безопасност, до управление на данни и гориво, непосредствено пред погледа на водача, Continental обхваща цялостния процес на шофиране на автомобила – а може би някой ден ще го остави да се движи сам.

 
​Оригинално оборудване

Доверете ни се. Както правят експертите.

Готови за старт с най-високо качество. 

Производителите на автомобили използват само първокласни гуми, които отговарят на най-високите стандарти. Можем да ви уверим, че Continental отговаря на всички тях. От максимална скорост до спиране на мокър и сух път, управляемост, контрол, ниво на шума, както и пробег, нашите инженери провеждат повече от 100 различни теста, за да бъдат сигурни, че гумата за първо вграждане пасва на автомобила  – без значение дали това е спортна кола или ван. В резултат на това, Continental е един от водещите доставчици на гуми за оригинално оборудване в целия свят: близо всеки трети автомобил в Европа напуска фабриката с гуми Continental. Това означава, че ние сме първият избор на Европа сред производителите на автомобили, което ни кара да се гордеем.

Ако водещите производители на автомобили могат да се доверят на Continental, можете да го направите и вие. 

 
​Независими тестове на гуми

Одобрени по целия свят

При разработката на нашите гуми ние взимаме под внимание всички аспекти, касаещи безопасността и ефективността. Резултатът: най-високи оценки на гумите Continental по целия свят.

Continental не само претендира да произвежда гуми от световен клас с най-висок стандарт за качество. Всъщност, ние можем и да го докажем. Нашите гуми, спечелили множество отличия, са подложени на редовни тестове от независими международни списания.


От 2007 г. продуктите на Continental получават най-високи препоръки в близо 80% от всички тестове. Нещо повече, компанията е избрана за най-добър бранд за гуми от реномирани списания за автомобили като AutoBild и AutoZeitung и защитава отличието най-добра в 50 годишните тестове провеждани от Аuto motor sport.  

Това е само малка част от нашите резултати от тестовете: 

Auto Zeitung

В своя брой от 08/2015 немското списание Auto Zeitung публикува тест на летни гуми за SUV за размера 215/65 R16 H/V. Тестов автомобил е VW Tiguan. Тестът е ръководен от Auto Zeitung на изпитателния полигон на Continental в Увалде/Тексас.

Оценка на ContiPremiumContactTM 5: "високо препоръчана"
За гумата ContiPremiumContactTM 5:
+ балансирана гума
+ ефективна и сигурна гума


ADAC



Клубовете на автомобилистите ADAC (D) / OEAMTC (A) / TCS (CH) и асоциацията на потребителите Stiftung Warentest (D) публикуваха Тест на летни гуми за 2015 г. на своите уебстраници (www.adac.de / www.oeamtc.at / www.tcs.ch / www.test.de)
- 185/60 R14 82H
- 205/55 R16 91V

Тестовете бяха проведени на следните изпитателни полигони:- Всички критерии на мокра настилка, разход на гориво, шум: Contidrom, Йеверсен, Германия.
- Всички критерии на мокра настилка: Bridgestone, Рим, Италия.
- Пробег 185/60 R14: машинен тест на Bridgestone, Рим, Италия.
- Пробег 205/55 R16: Тест за износване на ADAC край Ландсберг, Бавария, Германия.
- Високоскоростен тест, проведен от Техническия университет в Дармщат, Германия.

Оценка на ContiPremiumContactTM 5: "Добра/Високо препоръчана" (Победител в теста)
За гумата ContiPremiumContactTM 5 (произведена във фабриката в Лузадо):
+ добре балансирана гума
+ много добра на мокра настилка
+ най-добра управляемост на мокър път
+ много добра и на сух път


Auto Bild allrad

В своя брой  21/2014 немското списания Auto Zeitung публикува Тест на зимни гуми за 2014. Тестваният размер е 205/55 R16 91H, а тестов автомобил Seat Leon 1,4 TSI ACT. Тестът е воден от Auto Zeitung на следните изпитателни полигони:
- Nokian Ивало, Финландия (зимни тестове)
- Goodyear Mireval, Франция (мокри и сухи тестове)

Резултат за ContiWinterContactTM TS 850: "Победител в теста"
About our ContiWinterContact TS 850:
+ много сигурна гума върху сняг, мокри и сухи настилки
+ Снежен крал "Schnee-König"
+ нисък разход
+ добро поведение при хидропланиране и стабилност на мокри настилки


AutoBild sportscars

В своето октомврийско издание 10/2014, AutoBild sportscars (D) публикува Тест на зимни гуми за 2014 г. Тестваният размер е  235/35 R19 W/V, а тестов автомобил - BMW M 135i.
Тестът е воден от AutoBild sportscarsв сътрудничество с Pirelli във Вицоло, Италия и Алвзбин, Швеция.

Резултат за ContiWinterContactTM TS 850 P (235/35 R19 W/V): "образцова"
Оценка за ContiWinterContactTM TS 850 P:
+ убедителна зимна гума с "образцова" ефективност на мокър път
+ много добра управляемост на мокра и суха настилка, добра реакция при завой, прецизно предаване на страничните сили
+ кратък спирачен път на заснежени и мокри настилки
+ ниско съпротивление при търкаляне
.

Auto motor und sport

В своя брой 20/2014 немското списание Аuto motor und sport (ams) публикува Тест на зимни гуми за 2014 г. Тестваният размер е 205/55 R16 H на автомобил VW Golf.


Тестът е воден от ams на следните изпитателни полигони:
- Nokian, Ивало/Финландия (зимни тестове)
- Contidrom, Йеверсен/Германия (сухи и мокри тестове).

Резултат за ContiWinterContactTM TS 850: "Високо препоръчана"
Оценка на Continental TS 850:
+ добра ефективност на сняг
+ най-добре балансирана гума
+ ниско съпротивление при търкаляне
+ най-добра на мокър път
- динамично поведение при шофиране върху сняг, не се препоръчва за автомобили без ESP
На изплащане
Плащане